Fritz

Elpusztult a német főváros négy hónapos jegesmedvebocsa

A kölyök volt 22 éve az első jegesmedve, amely az állatkertben született.

2017.03.07 12:53MTI

Elpusztult a német főváros négy hónapos jegesmedve-csemetéje, amelynek születését nemrég kisebb szenzációként ünnepelték.

A Fritz nevű bocs halálát gyors lefolyású májgyulladás okozta - közölte kedden a Tierpark Berlin.

Fritz mindössze négy hónapos volt (Fotó: DPA/Berlini Állatkert)

A kölyök volt 22 éve az első jegesmedve, amely az állatkertben született. November 3-án jött a világra, a róla közzétett első fotók óriási sikert arattak a berliniek körében és a világsajtóban.

Az állat napok óta apátiában volt, az ultrahangos, a CT- és a Röntgen-vizsgálatok azonban nem mutatták ki ennek konkrét okát. Rossz májértékeire különleges antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kapott a bocs, de ez sem segített, hétfő este rendszertelenné vált a légzése és elpusztult.

2006-ban hasonlóan lelkesen fogadták a német fővárosban - és a világ számos pontján - egy másik jegesmedve, Knut születését. A másik berlini állatkertben, a Zoologische Gartenben született bocs 2011-ben szintén hirtelen pusztult el.

A jegesmedvék a vadonban általában jóval több mint 20 évig élnek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.