A kozmikus sugarak ellen is "véd"

Eladó a kocsordi atombunker

Az első magyar YouTube-sztár, Szalacsi Sándor tette halhatatlanná az objektumot.

2017.01.31 13:32Havariapress

Eladóvá vált az az atombunker, amit még az 1980-as évek közepén kezdett építeni Fogarassy Árpád a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon, majd a később internetes mémmé, youtube-sztárrá vált Szalacsi Sándor révén vált országos hírűvé.

A két méter vastag betonfalakkal megépített, elvileg a kozmikus becsapódások ellen is védő objektum 1985 óta áll a településen, de pénz hiányában soha nem készült el teljesen.

Miután a közelmúltban több sajtóhír is arról számolt be, hogy tulajdonosa szabadulni kíván az építménytől, a kocsordi polgármester közleményben jelentette be: lát fantáziát az objektum turisztikai célú megvásárlásában.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a több száz tonnás betonkomplexum megvásárlásához a képviselő-testület jóváhagyása szükséges, erről pedig még nem tárgyalt az önkormányzat képviselő-testülete.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.