Okostelefon

Fizikai home gomb nélkül jön az iPhone 8?

Az Apple új telefonja nagyobb, hajlított kijelzőt kaphat beépített ujjlenyomat-olvasóval. Ugorhat a home gomb és a hangerőszabályozó gombokat is virtuális kezelőszervekre cserélhetik.

2017.01.29 14:14ma.hu
Fotó: Behance

Az Apple-rajongóknak még hosszú hónapokat kell várniuk arra, hogy a cég bemutassa legújabb okostelefonját, az iPhone 8-at, de - ahogy az már ilyenkor lenni szokott - az internet máris tele van az azzal kapcsolatos spekulációkkal és találgatásokkal, hogy milyen újdonságokkal szolgál majd az új készülék.

Fotó: Behance

Sorozatban születnek a koncepciók: a designerek közül sokan megpróbálják megtippelni, hogyan fog kinézni az új telefon. A BGR.com szerint Moe Slah grafikus formaterve állhat a legközelebb ahhoz, amivel a cupertinói cég előrukkolhat majd az iPhone 8 bemutatásakor.

Fotó: Behance

Slah képei szerint az új készülék ugyanakkora lesz, mint a tavaly bemutatott iPhone 7, de nagyobb, 5,8 hüvelykes OLED-kijelzőt kap majd. Ezt az teszi lehetővé, hogy az Apple mérnökei száműzték a klasszikus home-gombot, így bőven marad hely a nagyobb megjelenítőnek.

Fotó: Behance

Az ujjlenyomat-olvasót a kijelzőbe integrálhatják, és az sem lehetetlen, hogy a készülék a Samsung Galaxy S6-hoz és S7-hez hasonlóan hajlított kijelzőt kap majd, ami lehetővé teszi, hogy a hangerőszabályozó gombokat virtuális kezelőszervekkel váltsák ki.

További képeket a tervező Behance-oldalán találhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.