Mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia már okosabb, mint egy átlagamerikai

A Northwestern Egyetem kutatói olyan MI-t fejlesztettek, amely emberi szinten el tud végezni egy intelligencia-tesztet. Jöhetnek az emberként gondolkodó gépek?

2017.01.20 14:51ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

A Northwestern Egyetem kutatói által fejlesztett mesterséges intelligencia (MI) jobb eredményt ért el egy hagyományos intelligenciateszten, mint a felnőtt amerikai lakosság átlaga - írja közleményében az egyetem. Ken Forbus, a Northwestern mérnöke hangsúlyozta: azok a kérdések, amelyekkel az emberek többsége nehezen boldogul, a rendszer számára is nehezek voltak. Mint mondta, ez is azt bizonyítja, hogy a gép hozzánk hasonló módon gondolkodott.

Az új MI egy korábbi platformra, a CogSketchre épül: ez teszi lehetővé, hogy képes legyen a képi feladatok megoldására. Az algoritmus kifejlesztésében az egyetem egyik pszichológusa, Dedre Gentner is részt vett.

A közlemény szerzői hangsúlyozták, hogy az összetett vizuális problémák megoldása az emberi gondolkodás egyik legfontosabb sajátja. Ezért is olyan fontos az olyan új MI-k kifejlesztése, amelyek hozzánk hasonlóan látják és érzékelik a világot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.