Állati

Megkezdték a "névsorolvasást" a Londoni Állatkertben

Megkezdte lakóinak szokásos évi összeszámolását a Londoni Állatkert, amelynek gondozói finom csemegékkel indultak útnak kedden, hogy előcsalogassák a több mint 700 fajnak otthont adó intézmény összes lakóját.

2017.01.04 13:52MTI

A brit főváros szívében lévő intézmény minden évben összeszámolja állatait a legapróbb gerinctelenektől kezdve a legnagyobb emlősökig.

Idén több új jövevénnyel bővül a lista, köztük négy Humboldt-pingvin fiókával és két szumátraitigris-kölyökkel, Achillesszel és Karisszal.

“Június végén Melati nevű szumátrai tigrisünk egy hím és egy nőstény utódnak adott életet, ami igazi sikertörténet” – mondta Mark Habben, az állatkert munkatársa, hozzátéve, hogy az intézmény jelenleg 712 fajnak és több mint 18 ezer állatnak ad otthont.

Az állatok pontos összeszámolása nagyjából egy hetet vesz igénybe. Az adatokat később a világszerte működő más állatkertekkel is megosztják, segítve a veszélyeztetett fajok megóvását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.