MI

Vérfagyasztó karácsonyi dalt írt a mesterséges intelligencia (videó)

Ha meghallgatja a Torontói Egyetem Mi-jének szerzeményét, nem lesz többé kétsége afelől, hogy a robotok tényleg világuralomra törnek.

2016.12.09 18:20ma.hu

Karácsonyi dalt írt a Torontói Egyetem mesterséges intelligenciája (MI). A robotkomponista szerzeményét egy számítógép generálta női hang énekli el - meglehetősen kísérteties géphangon.



Neural Story Singing Christmas from Hang Chu on Vimeo.

És ha ez még nem lenne elég, ott a - szintén a mesterséges intelligencia által írt - szöveg is, amelyben a hasonló számok összes kötelező eleme - karácsonyfa, ajándék, áldás, mese stb. - szerepel, mégis olyan, mint egy vérfagyasztó dadaista költemény:

"I swear it's Christmas Eve / I hope that's what you say / The best Christmas present in the world is a blessing / I've always been there for the rest of our lives." (Esküszöm, karácsony éjjele van / Remélem, te is ezt mondod / A világ legjobb karácsonyi ajándéka az áldás / Mindig ott voltam az életünk végéig.)

Az MI-t kifejlesztő kutatók célja persze nem az volt, hogy a frászt hozzák a karácsonyozókra, hanem az, hogy bemutassák, mi mindenre képes ma egy deep learning algoritmus. Az eredményt elnézve, van még csiszolni való a biteken meg a bájtokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.