Itt a piramis, hol a piramis?

Titokzatos piramist találtak az Antarktiszon

Kérdés, hogy az idegenek, a gyíkemberek vagy az atlantisziak építették-e. Esetleg valaki vagy valami más?

2016.11.28 16:33ma.hu
Fotó: Google Earth

Lassan már nem múlhat el nap anélkül, hogy újabb összeesküvés-elmélet jelenne meg az interneten. A legújabb konteó szerint egy különös piramis rejtőzik a Déli-sarkon; a szabályos alakzatra a Google Earth böngészése közben figyeltek fel.

 Igen ám, csakhogy a titokzatos "piramis" valójában nem piramis, hanem egy szokatlan formájú hegy, ráadásul a sztori is csak egy évekkel ezelőtt felreppent történet leporolt változata - igaz, akkor egy másik piramist véltek felfedezni az UFO-vadászok.

  Az első piramist (mármint hegyet) az 1910-1913-as brit Antarktisz-expedíció tagjai fedezték fel. A kutatók úgy döntöttek, hogy titokban tartják a hegy létezését, amelyet jellegzetes formája miatt egymás között maguk is "piramisként" emlegettek; később az összes olyan földtani kutatás, amelyet a környéken végeztek, ezt a nevet kapta.

 A dörzsölt sarkkutatók valószínűleg álmukban sem gondolták volna, hogy egy évszázaddal később a netes igazságvadászok "leleplezik az összeesküvésüket", és kiderítik, hogy a piramis tényleg egy piramis, amelyet valószínűleg egy idegen civilizáció tagjai, esetleg az Atlantisz lakói építettek.

 Az újonnan felfedezett, a Google Earth 79°58'39.25"S 81°57'32.21"W koordinátáin található piramissal is hasonló a helyzet. Valójában ez is egy hegy.

  "A piramisformájú képződmények a több mint 400 kilométer hosszú Ellsworth-hegységben találhatók, nem csoda, ha egy-két sziklacsúcs kilóg a jég alól. A kérdéses csúcsokat egyértelműen sziklák alkotják, puszta véletlen, hogy ennek a hegynek éppen ilyen a formája" - magyarázta Dr. Mitch Darcy, a Német Geológiai Kutatóközpont munkatársa.

  "Ez egy egyszerű forma, számos hasonló található világszerte. Szó sincs róla, hogy emberek (vagy idegenek) építetté volna" - hangsúlyozta a tudós.



 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.