Hiába keresték a turista testét

Cukorkaként olvadt el a hőforrásba fulladt férfi teste

A turista a Yellowstone Parkban szenvedett halálos balesetet. Még a papucsát sem találták meg.

2016.11.21 12:30ma.hu
m01229/Flickr

Egyetlen nap alatt elolvadt annak a turistának a teste, aki még júniusban esett bele az amerikai Yellowstone Nemzeti Park egyik hőforrásába - írja az IFL Science. A park alatt található a Föld egyik legnagyobb magmakamrája, ezért a környékbeli vizek közül több elképesztően forró és savas.

A szemtanúk szerint a 23 éves férfi csak az ujját szerette volna megmártani a forrásban, de megcsúszott és belesett a vízbe. Szinte azonnal meghalt, de mivel a holtteste messze elsodródott a parttól, a parkőrök nem tudták kihalászni. Amikor másnap visszatértek, már hiába keresték a maradványait - forró, savas víz még a papucsát is szétmarta.

Lorant Veress, a rangerek helyettes vezetője szerint a baleset napján különösen forró és savas volt a forrás vize. "Nagyon rövid idő alatt feloldódott a teste" - idézte a parkőr jelentését a Time.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.