Rémisztő állatvilág

Ez az óriás vadászpók az internet legújabb réme

Mintha egyenesen a rémálmainkból mászott volna elő...

2016.11.04 20:51ma.hu

A Charlotte névre "hallgató" óriást tavaly mentették meg ausztrál állatvédők, és - a Science Alert cikke szerint - most "békében éldegél" a farmjukon. Hivatalos mérés nem történt, de a fotók, és az alapján, hogy hányan kaptak frászt tőle, ő lehet a valaha látott egyik legnagyobb vadászpók Ausztráliában.

Charlotte (Barnyard Betty's Rescue)

A vadászpókok (Sparassidae) családjába tartozó fajok nagyon gyakoriak az országban. Leginkább arról ismertek, hogy nem készítenek hálócsapdákat, hanem levadásszák prédájukat. Főként rovarokkal és más gerinctelenekkel táplálkoznak, de kisebb gyíkokat is elejthetnek. Szerencsére nem mérgezőek, így az emberre nem jelentenek veszélyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.