Állati

Napicuki: íme a világ leggyámoltalanabb állatkái

23 óriáspandabébit mutattak be a nagyközönségnek Kínában. Az egyikük rendesen ellopta a show-t :)

2016.10.01 11:44ma.hu

Óriási médiaérdeklődés közepette mutattak be egy asztallapnyi pandabébit. A kínai állatvédelmi szervezetek évek óta óriási erőfeszítéseket tesznek az óriáspandák megmentése érdekében. Az itt látható utódok mind mesterséges megtermékenyítés eredményeképpen jöttek a világa, koruk 1 és 4 hónap közötti.

Ezek az állatok rendkívül nehezen szaporodnak, valamint nem jellemző rájuk a "jég hátán is megél" kifejezés, éppen ezért számít hatalmas sikernek, ha elérik azt a kort, amikor már életképes példányokként lehet rájuk tekinteni.

Látható, mennyire kis "szerencsétlenek" bűbájosságuk mellett, a legtöbbjük lakonikusan szundikál, vagy vaksin bóklászik ide-oda - az egyiküknek az ápoló minden igyekezete ellenére sikerült is lezuhannia az asztalról. Szerencsére nem lett semmi baja - de ez az elkapott pillanatkép tökéletesen példázza a világ egyik legveszélyeztetettebb fajának helyzetét...


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.