Programajánló

Kutatók éjszakája - Száz programnál is több Miskolcon

Száz eseménynél is több várja mindazokat a Miskolci Egyetemen a Kutatók éjszakáján pénteken, akik kíváncsinak egyebek mellett arra, hogy mennyi idő alatt lehet kiszabadulni az Elme Házából, vagy arra, hogy miként lehet otthon motort készíteni.

2016.09.30 06:28MTI

A felsőoktatási intézmény tájékoztatása szerint a programsorozat péntek délután öt órakor kezdődik. Az egyetem fizika intézetének laboratóriumában látványos fizikai kísérleteket mutatnak be, az angol-német könyvtárban híres német emberek meglepő történeteivel ismerkedhetnek az érdeklődők, akik akár próba nyelvvizsgát is tehetnek.

A campus informatikai épületében a Magyarok a Marson versenyre számíthatnak az érdeklődők, míg az egyetem könyvtárában lego robotika, raktári barangolás, mérnökök játszótere, zenei ízelítő is várja a látogatókat. A közeli avasi gimnáziumban az Öveges Labor keretében természettudományos játszóházat rendeznek be, a színházterem előterében pedig robotfoci csábítja a kíváncsikat.

Készül a Kutatók éjszakájára a városi közlekedési társaság is, amely Miskolc belvárosából ingyenes nosztalgiajáratot indít az egyetemre éjszaka tíz óráig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.