Kínai hekkerek

Menet közben hekkelték meg a Tesla autóját 20 kilométerről

Kínai hekkerek olyan szinten átvették az irányítást az autó felett, hogy az irányjelzőkkel szórakoztak, sőt, még az üléseket is mozgatták. Videó!

2016.09.21 19:48ma.hu

A hekkerek ráadásul nem is az autóban ültek, hanem 20 kilométerre voltak a Tesla Model S-től! Sikeresen hozzáfértek a fékekhez, a fedélzeti számítógép kijelzőjéhez, szinte mindenhez, az irányjelzőkkel szórakoztak, és előre-hátra mozgatták az üléseket.

Éles helyzetben életveszélyes lehet a fontos rendszerek feletti irányítás elvesztése, ám ez az akció most szerencsére csak egy kutatás része volt, amit a kínai Keen Security Lab szakemberei irányítottak.

Az autó meghekkeléséhez egy rosszindulatú wifi hotspothoz kell csatlakoznia, amihez használni kell a böngészőjét is.

A Keen Security Lab szakemberei eljuttatták tapasztalataikat a gyártóhoz, mely azonnal frissítette a Tesla Model S szoftverét. Azzal védekeztek egyébként, hogy a rosszindulatú wifihez történő csatlakozás esélye elég kicsi az ügyfeleiknél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.