Pizza a szelfikért szenved

Nagy-Britanniában kezdhetne új életet a "világ legszomorúbb jegesmedvéje"

Pizza azután került a nemzetközi figyelem középpontjába, hogy egy állatvédő szervezet közzétett róla egy felvételt, amelyen az állat szomorúan fekszik az otthonául szolgáló kínai bevásárlóközpont állatkertjében.

2016.09.20 16:58MTI
hirdetés

Egy nagy-britanniai vadasparkba költözhet a "világ legszomorúbb jegesmedvéje", Pizza, aki azután került a nemzetközi figyelem középpontjába, hogy egy állatvédő szervezet közzétett róla egy felvételt, amelyen az állat szomorúan fekszik az otthonául szolgál kínai bevásárlóközpont állatkertjében.

Az Animals Asia nevű állatvédő szervezet szerint a Doncasterben működő Yorkshire-i Vadaspark venné át a medvét a kuangcsoui pláza Grandview Akváriumától. Mostanáig több mint félmillióan támogatták aláírásukkal a szervezet kampányát, amely az akvárium bezárását követeli - írta a The Guardian című brit lap internetes oldala.

Az Animals Asia tette közzé idén azt a felvételt, amely nyomán Pizza a nemzetközi figyelem középpontjába került és a "világ legszomorúbb jegesmedvéjeként" kezdték emlegetni.

"A jó hír most az a Grandview számára, hogy esélyt kap helyre hozni a hibáját" - mondta Dave Neale, a szervezet munkatársa. Az állatvédők szerint a Yorkshire-i Vadaspark azzal a feltétellel venné át Pizzát, hogy az akvárium nem költöztet másik állatot a helyére és ingyen adja át a jegesmedvét a brit intézménynek.

Amennyiben a két fél megegyezik, a szervezet gondoskodik az átszállítási költségek összegyűjtéséről és a két intézmény feladata lesz, hogy a lehető legrövidebb idő alatt lebonyolítsa a medve biztonságos átköltöztetését.

A Yorkshire-i Vadasparkban Pizza egy speciálisan jegesmedvék számára kialakított környezetbe kerülne, ahol két tóban is megmártózhatnak a medvék. "Nem csupán egy hihetetlen felszereltségű helyre kerülne, de egy medveközösség tagjává válna" - jegyezte meg Neale.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.