Sikeres visszatérés

Űrhajóstrió landolt Kazahsztánban

Az amerikai űrhajósok közül az 58 éves Jeff Williams töltötte a legtöbb időt a világűrben, viszont 534 napjával csak a "világranglista" 14. helyén áll.

2016.09.07 08:35MTI

Sikeresen visszatért a Földre Jeff Williams, a Nemzetközi Űrállomás amerikai parancsnoka, valamint Alekszej Ovcsinyin és Oleg Szkripocska fedélzeti mérnök. Szerda reggel landoltak Kazahsztánban.

Az asztronauták egy orosz Szojuz TMA-M típusú űrhajóval tértek vissza, kedd este hagyták el a Nemzetközi Űrállomást (ISS).

Az amerikai űrhajósok közül az 58 éves Williams töltötte a legtöbb időt a világűrben, viszont 534 napjával csak a “világranglista” 14. helyén áll.

A csúcstartó az orosz Gennagyij Padalka, aki összesen 878 napot töltött az űrben.

Williams Anatolij Ivanyisin űrhajósnak adta át a parancsnokságot elindulása előtt. Ivanyisin július elején érkezett az űrállomásra az amerikai Kathleen Rubins és a japán Onisi Takuja társaságában.

A trió októberig tartózkodik az űrállomáson, ahol kutatásokat végez.

A következő legénységet szállító űrhajó várhatóan szeptember 23-án indul az ISS-re a kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről.

A Szojuz TMA-M típusnak ez volt az utolsó repülése, helyét egy új változat, a Szojuz MSZ veszi át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.