Állati!

Kishiúzok születtek a Veszprémi Állatkertben

A játékos kölykök szépen cseperednek, a látogatók már megtekinthetik őket a fejes-völgyi területen található kifutójukban.

2016.07.25 13:43ma.hu

"A Veszprémi Állatkert kárpáti hiúz párja szaporulattal örvendeztette meg az állatkertészeket és a látogatókat. Kb. 70 napos vemhességet követően május 30-án adott életet három kölykének nőstény kárpáti hiúzunk, aki nagy gonddal és odafigyeléssel neveli kicsinyeit. A kis hiúzok egy éves korukban válnak önállóvá, egészen addig anyjuk gondoskodik róluk" - olvasható az állatkert Facebook oldalán.

Képek: Facebook/ Veszprémi Állatkert

A kárpáti hiúz Európa legnagyobb macskaféléje, ám egyedszáma az élőhelyének szűkülése, valamint a vadászat miatt nagymértékben lecsökkent. Magyarországon az utóbbi években az Északi-középhegység területén figyeltek meg hiúz nyomokat, mely azt bizonyítja, hogy ez a ritka állat ismét megtalálható hazánkban. Az ember közelségét kerüli, éjszakai életmódot folytat, és kiváló érzékszervei segítségével ügyesen vadászik.

Az állatkert részt vesz az Európai Állatkertek Szövetségének fajmegmentő programjában (ESB), melynek keretein belül egy értékes génállományú kárpáti hiúz pár érkezett Veszprémbe, és a tenyészprogram sikereként idén két hím és egy nőstény hiúzzal bővült e veszélyeztetett faj állatkerti állománya. A játékos kölykök szépen cseperednek, a látogatók már megtekinthetik őket a fejes-völgyi területen található kifutójukban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.