Űrzavar

NASA: nem ufót látott a világ az ISS webkameráján

Űrszemét, meteor, vagy csak egy becsillanó ablak tükröződése lehetett az a fehér folt, ami megjelent az űrállomás kameráján.

2016.07.20 10:30ma.hu

Az amatőr kutató gyanúját az keltette fel, hogy az űrállomáshoz képest lassan mozgó fehér folt egyszer csak megállt, és ekkor elment a kamera képe.

Az ufók és összeesküvés elméletek iránt érdeklődő online közösséget pillanatok alatt feltüzelte a videó, sokan úgy vélik, a NASA egy második típusú találkozást próbált meg eltitkolni a kamera lekapcsolásával - írja a Live Science.

Az amerikai űrhajózási hivatal most közleményben tisztázta magát.

Különös jelenség az ISS webkameráján. (Fotó: NASA)

Fehér objektum tűnt fel július 9-én a Nemzetközi Űrállomás (ISS) élő webkamerájának képén.

A jelenséget egy Streetcap1 név alatt működő ufóvadász szúrta ki, aki rögtön fel is töltötte a felvételt a YouTube-ra.

Amennyi meteor és űrszemét kering a kozmoszban, ebben önmagában nincs is semmi meglepő.


Ebben kifejtették, hogy pontosan nem tudják, mi lehet a fehér folt a képen, de az szinte biztosan űrszemét, vagy optikai csalódás volt.

Hozzátették, hogy a webkamerát sem szándékosan kapcsolták le; az adásszünetek a Földet naponta 16-szor megkerülő ISS-közvetítés sajátosságai.

A NASA azt is hozzátette, hogy kötelékében sok ezer ember dolgozik, és ha csakugyan ufóészleléseket titkolnának, akkor azt már rég kiszivárogtatta volna valamelyik munkatárs.

A közlemény természetesen nem nyugtatta meg az ufológusokat.

Elismerik, hogy a fehér folt nem feltétlenül egy idegen űrjármű, de ragaszkodva az eredeti rövidítéshez továbbra is úgy vélik, hogy egy azonosítatlan repülő tárgy látható a felvételen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.