Pedig az utolsó szakasz következne

Betegség miatt földön marad a Solar Impulse 2

A pilóta gyomorbántalmai akadályozták meg, hogy a tervezett időpontban elinduljon világkörüli útjának utolsó, 17. szakaszára a svájci napelemes repülőgép.

2016.07.17 17:07MTI
EPA/Solar Impulse

A kizárólag napenergia hajtotta repülőgép szombat éjjel indult volna Egyiptomból Abu Dzabiba, ahol 2015. március 9-én megkezdte földkörüli útját. Bertrand Piccard svájci pilóta szombaton, az utolsó pillanatban Twitter-üzenetben jelentette be, hogy gyomorpanaszai vannak, és ilyen állapotban nem vállalhat egy 48 órás megszakítás nélküli repülőutat.

Az 58 éves pilóta már pénteken sem érezte jól magát, szombat reggelre jobban lett, estére azonban ismét romlott az állapota. A továbbindulásra egyelőre nem tűztek ki új időpontot.

A napelemes repülőgép szerdán, André Borschberg társpilótával a fedélzetén érkezett Egyiptomba a spanyolországi Sevillából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.