Öslénytani sétára indultak...

Félmillió éves kövületeket fedezett fel egy négyéves argentin kisfiú

Több mit félmillió éves kövületeket fedezett fel Martín Landini argentin kisfiú kedden egy Mar del Platához közeli strandon.

2016.07.06 16:41MTI

A Lorenzo Scaglia Természettudományi Múzeum szerdán Facebook-oldalán is megerősítette hírt.

Amint a kisfiú szülei elmondták az EFE hírügynökségnek, kedd reggel egy kis “őslénytani kirándulásra” indultak a fosszíliákban gazdag Mar del Plata-i partra, és amikor Martín felfedezte a rengeteg csontot, értesítették a múzeumot.

“Általában az egész család indul kövületeket keresni, de két fiú, Martin és bátyja, a nyolcéves Nicolás ért a dolgokhoz, mióta a múzeumban részt vettek egy paleontológiai előadáson” – magyarázta Inés Cordero, Martín édesanyja.

Facebook

A szülők meglepődtek, milyen nagy jelentőségű leletegyüttesre bukkant a kisebbik fiú, bár nem ez volt az első eset, hogy fosszíliákra akadt a partokon.

Az anya szerint mindig ugyanúgy történik: ha valaki talál valami érdekeset, küld egy fotót a múzeumnak és nem nyúl a “kincshez”.

“A kicsi nagyon örült, mert mindig a bátyja találta eddig a maradványokat” – mesélte Inés, aki emlékeztetett, hogy ugyan a part telis-tele kövületekkel, az emberek erről nem nagyon tudnak.

Martín telefonja után a Lorenzo Scaglia szakemberei kimentek a helyszínre és a maradványokat elszállították a múzeumba, ahol Matías Taglioretti paleontológusra várnak a további vizsgálatok, így a pontos kormeghatározás is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.