Árulkodó sziklarajzok

Az inkák elődei is ismerték a Machu Picchut

Perui régészek olyan sziklarajzokat találtak a Machu Picchunál, amelyek nem egyeztethetők össze az inka művészet mintáival.

2016.07.05 12:59MTI

Az El Comercio című lap szerint a Machu Picchutól 100 méterre találták a Pachamama-terasz egyik szikláján a rajzot, amely egy lámapásztort ábrázol állatai körében.

Machu Picchu inka romváros (Reuters/Enrique Castro-Mendivil)

A kép a becslések szerint 800 éves lehet – mondta Jose Bastante vezető régész. A Machu Picchut a 15. században emelték az inkák.

A sziklarajz az első utalás arra, hogy az inka kultúra előtt is éltek emberek a régióban. A helyszínt egyelőre lezárták a látogatók előtt, hogy a kutatómunka zavartalanul folyhasson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.