Kukkolás

Lenyomozták a macskákat - még a tudósokat is meglepte az eredmény

GPS-nyakörvet szereltek a cicákra, hogy nyomon kövessék, merre mozognak a nap folyamán.

2016.06.10 09:42ma.hu
unn.com.ua

Ausztráliában kutatást szerveztek a macskák nyomon követésére. Több tucat háziállat kapott GPS-nyakörvet, amely lehetővé tette a szakemberek számára, hogy térképen "élő adásban" lássák a macskák mozgását - írta az ukrán média.

A projekt egyik szervezője szerint az eredmények megdöbbentőek voltak, a háziállatok ugyanis rendkívül nagy távolságokban mozognak az otthonuk környékén, volt, amelyik 3 kilométerre is elcsavargott.

Bár, voltak a kísérleti alanyok között igen "okos" jószágok is, akik egyszerűen leszedték magukról a nyakörvet, és

A kísérlet 10 napig tartott, rengeteg forgalmi adatot gyűjtöttek be a kutatók, amivel aztán nem tudjuk, mit kezdhetnek majd.

unn.com.ua


unn.com.ua


unn.com.ua


unn.com.ua


unn.com.ua


unn.com.ua


unn.com.ua


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.