Végre élhetnek majd boldogan

Minden idők legnagyobb oroszlánmentő légihídja jön létre pénteken

Harminchárom perui és kolumbiai cirkuszi oroszlánt szállítanak repülőgéppel a Dél-afrikai Köztársaságba.

2016.04.27 14:12MTI
freedigitalphotos.net/khunaspix

Minden idők legnagyobb oroszlánmentő légihídja jön létre pénteken Dél-Amerika és Afrika között. A perui és kolumbiai cirkuszokból kimentett ragadozók az akció folytán egy tágas rezervátumban élhetik le hátralévő életüket.

Az akcióban 33 perui és kolumbiai cirkuszi oroszlánt szállítanak repülőgéppel a Dél-afrikai Köztársaságba, hogy a cudar körülmények közül kimentett állatok méltó módon, természetes környezetükben élhessék le hátralévő életüket egy ottani tágas rezervátumban.

A légihidat az Animal Defenders International (ADI), Los Angeles-i központú állatvédő egyesület szervezte és finanszírozza. Egy teherszállító repülőgép a kolumbiai fővárosból, Bogotából indul kilenc oroszlánnal a fedélzetén, majd további 24 ragadozót vesz fel Peru fővárosában, Limában.

Johannesburgban száll le, ahonnét közúton viszik tovább az oroszlánokat a Limpopo tartományban található, hatalmas természetes kifutókkal rendelkező Emoya rezervátumba.

Az állatvédő szervezet évek óta együttműködik a törvényhozókkal a két dél-amerikai országban annak érdekében, hogy betiltsák a vadon élő állatok szerepeltetését a cirkuszokban, ahol gyakran visszataszító körülmények között tartják őket.

Az állatvédők szerint az oroszlánok szenvednek a fogságban, a kimentettek némelyikének levágták karmait, egy oroszlánnak hiányzik a fél szeme, többeknek töröttek vagy szuvasak a fogai.

"Nagy elégtétel lesz látni, amint ezek az oroszlánok besétálnak az afrikai vadonba. Ez lesz az egyik legnagyszerűbb mentőakciónk. Az egész olyan, mint egy valóra vált tündérmese" - lelkendezett Tom Phillips, az ADI alelnöke kedden Limában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.