Napelemes

Elérte San Franciscót a Solar Impulse

A gép világkörüli útja keretében Hawaiiról indult 56 órával korábban.

2016.04.24 10:43MTI

Elérte a San Franciscó-i öblöt szombat délután a Solar Impulse 2 svájci napelemes repülőgép, és elrepült a Golden Gate-híd fölött.A gép világkörüli útja keretében Hawaiiról indult 56 órával korábban.

"Elrepültem a híd felett, így már hivatalosan Amerikában vagyok" - jelentette ki Bertrand Piccard pilóta a fedélzetről élő közvetítésben, miközben lent érdeklődők várták és figyelték.

Piccard a géppel helyi idő szerint éjfélig (közép-európai idő szerint vasárnap reggel 9 óráig), amikorra a szél lecsendesül, a levegőben marad, és akkor száll le Mountain View-ban.

A Solar Impulse 2 kilenchavi kényszerszünet után indulhatott el Hawaiiról, az út kilencedik szakaszára. Piccard pilótatársa, André Borschberg, aki a Japánból Hawaii-ig tartó szakaszt tette meg, a San Franciscói-i öbölben egy helikopteren repülve fogadta Piccard-t.Kaliforniából a keleti part felé repülnek tovább, hogy később átkeljenek az Atlanti-óceánon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.