Valós időben

Hátborzongató videó: "átélhetjük" a Titanic elsüllyedését

1912. április 4-én 2 óra 40 percig tartott a luxus óceánjáró haláltusája. Egy animáció segítségével valós időben, ugyanilyen hosszan "végignézhetjük" a borzalmas perceket.

2016.04.18 21:14ma.hu

Már készül a Titanic: Honor and Glory nevű számítógépes játék, amelynek része lesz ez az animáció. Egyelőre emberi karakterek nélküli változatát tették elérhetővé - a több mint két és félórás, megdöbbentően élethű videó így is hátborzongató.

1 perc 6 másodpercnél látható a jégheggyel való ütközés, ami után - ahogyan a valóságban is történt - sokáig nem is látszanak a katasztrófa előjelei.

A külső képek mellé bevágott belső nézetekkel is érzékelteteik az alkotók,. hogyan ítéltetett pusztulásra a Titanic. A mentőcsónakok, jelzőrakéták indulása is követhető, sőt, a türelmesebbek a California gőzhajó fényeit is felfedezhetik - amely, mint tudjuk, nem ért oda időben.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.