Interspace

Eltűnt egy kutya a világűrben

Gyászol egy brit általános iskola egész osztálya: kedden küldték világkörüli útra az osztály GoPro kamerával ellátott kabalakutyáját, de egy váratlan baleset során nem tudni, látják-e még valaha Sam nevű plüssállatukat.

2016.04.07 17:51ma.hu

Lázadnak a gyerekek a lancashire-i általános iskolában: nyoma veszett űrutazásra küldött kutyájuknak, Samnek - írja az Evening Post alapján a hirado.hu.

A fehér színű kabalaállatot még kedden küldték világkörüli felfedezőútra. Egy héliummal felfújt lufira kötötték rá, GPS nyomkövetővel és egy GoPro kamerával is ellátták, hogy folyamatosan lássák, éppen mit csinál, merre jár.

Fantasztikus videófelvételeket készített 25 kilométerre a Földtől, másodpercenként 6 métert haladt az ismeretlen felé.

Ám kedden kilyukadt a lufi, és Samnek nyoma veszett. A diákok mentőakciókat szerveztek a közeli településekre, és pénzjutalmat ajánlottak fel Sam becsületes megtalálójának.

Primary Schoolchildren Want To Find Toy Dog

The children of Morecambe Bay Community Primary School sent their toy dog into space. Now they want him back.

Közzétette: Sky News - 2016. április 7.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.