Előkerült a történelmi bárka

Lefoglalták Mussolini híres "szerelemhajóját"

Lefoglalta az olasz rendőrség Mussolini Fekete Tűz nevű hajóját, melyet a vezető előszeretettel használt szerelmi légyottokra kedvesével, Clara Petaccival.

2016.02.02 13:56ma.hu
Fotó: Getty images

Korunk legnagyobb olasz maffiaperéig és illegális migráns-munkaerő alkalmazásáig is visszavezethetőek a szálak - írta a Hirado.hu.

Mussolini még 1943-ban süllyesztette el egyik kedvenc hajóját, mivel attól tartott, hogy német kézbe kerülhet. Azóta kevés hírverést kapott a történelmi bárka.

Ám a hajó újra felbukkant, mikor a Captal Mafia olasz gengszterper fővádlottjának értékeit összeírták a bíróságon. Salvatore Squillante olasz vállalkozó 28 millió eurós értékű vagyona a történelmi hajón kívül egy kastélyt, több lakást, luxusautókat, római ingatlanokat és két másik hajót is rejtett - derült ki az olasz Rai News internetes portál jelentéséből.

A szerelemhajót eredetileg II. Koniginnek hívták, az olasz diktátor Alessandro Parisi fasiszta barátjától kapta ajándékba.

A hajó a híres német Abeking & Rasmussen cég gyártotta, és egy tipikus holland kétárbócos vitorlásra emlékeztet.

A fasiszta rezsim végnapjain Mussolini - attól tartva, hogy német kézre kerül - elsüllyesztette a hajót, a nácik bukása után viszont megtalálták, kiemelték a tenger mélyéről, felújították és Serenellának nevezték el. Rengeteg tulajdonosa volt, míg az olasz vállalkozónál kötött ki.

Squillantéról, a hajó legfrissebb tulajdonosáról annyit érdemes tudni, hogy egy '93-as banki csalás után kezdett komolyabban érdeklődni utána az olasz rendőrség.

Gyanús üzleteiből arra következtettek, hogy kapcsolatban állhat egy volt neo-fasiszta vezető maffiabandájával. Mikor a maffiaper fővádlottja lett, összeírták és lefoglalták az összes vagyonát.

A Capital Mafia pere múlt novemberben kezdődött, római korrupt politikusok leleplezésének céljából. A menekültszállókón keresztül a szeméttelepek építéséig gazdasági együttműködések sorozatát vélték felfedezni helyi politikusok és olyan üzletemberek között, akik komoly maffiózó körökben is ügyködtek.

A legújabb leleplezés során kiderült, hogy migránsokkal végeztettek olcsóbban olyan munkákat, amelyekre eredetileg exdrogosokat vettek volna fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.