Nem fázik? Most fog!

Így néz ki a világ legnagyobb igluja

A 9,9 méter magas, 12,9 méter széles hó- és jégkunyhót egy 14 fős csapat építette fel húsz nap alatt, 2000 munkaóra ráfordítással, 1400 hótömbből Svájcban.

2016.01.31 16:18MTI
Twitter Zermatt Tourism

A világ legnagyobb igluját építették fel a svájci Zermattban a hét végén, az eredményt a Guinness-világrekordok is hitelesítette. A 9,9 méter magas és 12,9 méter széles hó- és jégkunyhót egy 14-fős csapat építette fel húsz nap alatt, 2000 munkaóra ráfordítással, 1400 hótömbből. A rekordállítás apropója az volt, hogy idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját az iglufalu, amelyet egy üzleti vállalkozás működtet a környéken.

Az építőknek egyebek közt heves hóviharokkal és mínusz 24 fokot is elérő hőmérsékletekkel kellett megküzdeniük. A havat hókotrókkal hordták és préselték össze, a tömböket motorfűrésszel vágták méretre. A 2700 méter magasan fekvő látványosság a téli szezon végéig látogatható. A világ eddigi legnagyobb igluja 9,5 méter magas volt, és Kanadában állt.

MTI/EPA


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.