Programajánló

A Természettudományi Múzeumban tartják a vizes élőhelyek világnapját

Az iráni Ramsar városában 1971. február 2-án tartott nemzetközi találkozón fogalmazták meg és fogadták el a vizes élőhelyek védelmét elősegítő egyezményt.

2016.01.31 04:30MTI

Idén a Magyar Természettudományi Múzeum ad otthont a vizes élőhelyek február 2-ai világnapja központi rendezvényének, amelynek keretében tudományos előadások hangzanak el többek között a vizes élőhelyek jelentőségéről, a Tisza ukrajnai szakaszának élőhelyi sokszínűségéről és a barlangi vizek élővilágáról.

Az előadáson túl az érdeklődőket a Fertő-tóról szóló filmvetítéssel és a Varázslatos Magyarország fotóiból válogatott kiállítással is várják a szervezők - olvasható a múzeum közleményében.

Az iráni Ramsar városában 1971. február 2-án tartott nemzetközi találkozón fogalmazták meg és fogadták el a vizes élőhelyek védelmét elősegítő egyezményt, valamint létrehozták a nemzetközi jelentőségű vadvizek jegyzékét, az úgynevezett ramsari listát, amelyben ma már több mint 1900 helyszín szerepel.

Magyarország 1979-ben csatlakozott az egyezményhez, jelenleg 29 hazai helyszín tagja a listának. Az egyezmény aláírásának napja lett a világnap, amelynek idén a fenntarthatóság lesz a központi témája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.