Artur Fischer 96 éves volt

Elhunyt a tipli feltalálója

Kilencvenhat évesen elhunyt szerdán Artur Fischer, a tipli és több mint 1100 további, a hétköznapokat megkönnyítő eszköz német feltalálója.

2016.01.29 19:04MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

Fischert elsősorban a világszerte ismert és használt műanyag tipli, illetve a nevét is viselő Fischertechnik építőjáték feltalálása tette híressé. Nevéhez fűződik továbbá a vakuszinkron és a csonttörések gyógyulását segítő csavarok kifejlesztése is.

Egész életét annak szentelte, hogy a "mindennapokban felmerülő problémákat megoldja" - méltatta Fischert az Európai Szabadalmi Hivatal, amely a feltalálót életműdíjjal is kitüntette.

A "feltalálókirály" 1948-ban alapított családi vállalkozása mára 32 országban több mint 40 leányvállalattal, több mint 4100 foglalkoztatottal és 661 millió eurós éves forgalommal rendelkezik.

A céget 1980 óta fia, Klaus vezeti. Fischer idős kora ellenére is naponta megjelent irodájában, a Fekete-erdei Waldachtalban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.