Megnyitotta kapuit a Google előtt

Egy virtuális kirándulás ebéd után a Buckingham palotába?

Mostantól a nap bármely szakaszában, a világ bármely részéről bárki megcsodálhatja II. Erzsébet királynő palotáját - belülről, idegenvezető kíséretében.

2016.01.21 16:18MTI
freedigitalphotos.net/James Barker

A Buckingham-palota megnyitotta kapuit a Google előtt, így már az angol királynő legfontosabb rezidenciáját is megtekinthetik háromdimenziós online túrán az érdeklődők.

A brit monarchia hivatalos YouTube-csatornáján a számítógép- és okostelefon-tulajdonosok szerda óta 360 fokos felvételek segítségével térképezhetik fel a palotát.

Anna Reynolds, a palota kurátora vezeti végig a tízperces túrán a virtuális látogatókat, akik többek közt a tróntermet is megnézhetik, és láthatják azt a titkos ajtót is, amelyet II. Erzsébet a fogadások alkalmával használ. Mivel a felvételeket az elmúlt héten készítették, az internetezők aktuális képet kaphatnak a palotáról.

Eredetileg iskolás gyerekek ötlete volt a Buckingham-palotabeli túra. Jennifer Holland, a Google illetékes programvezetője elmondta, brit iskolásokat kérdeztek meg arról, melyik épületet szeretnék leginkább látni, a válasz pedig egyértelműen a királyi rezidencia volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.