A legendák övezte 9. égitest

Heuréka! Létezhet a Naprendszer titokzatos bolygója

A Naprendszerben létezhet egy kilencedik bolygó, amely tízszer nagyobb a Földnél és a Neptunuszon túl kering.

2016.01.20 20:33MTI
freedigitalphotos.net/Idea go

Amerikai csillagászok bizonyítékot találhattak a legendák övezte kilencedik égitest létezését illetően, habár vizuálisan még nem sikerült nekik megfigyelni.

A Naprendszerben létezhet egy kilencedik bolygó, amely tízszer nagyobb a Földnél és a Neptunuszon túl kering - közölték amerikai csillagászok az Astronomical Journal című folyóiratban szerdán megjelent tanulmányukban.

Számítógépes szimulációk szerint a titokzatos bolygó, ha létezik, mintegy húszszor távolabb keringhet a Naptól, mint a Föld. Eddig a bolygót nem sikerült közvetlenül megfigyelni - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.