Vízalá

Kína merülőkabint tesztelt az Indiai-óceánban

Befejezte első víz alatti küldetését a kínai fejlesztésű Csianlung 2 merülőkabin, amely 4500 méter mélységben járt az Indiai-óceánban.

2016.01.14 21:24MTI

Erről a tengeri ásványi anyagokat kutató kínai szövetség számolt be csütörtökön.

Az ember nélküli víz alatti robotot olyan területen vetették be, amely gazdag ásványi anyagokban; hétfőn körülbelül 9 órát töltött a víz alatt. A hivatalos közlés szerint a Csianlung 2-vel a pontosabban meg nem nevezett területen a felszíni formákat, a hidrotermális szulfidokat és a mágnesességet vizsgálták.

A merülés része volt a kabin végső tesztjének, amelyet követően megkezdődik rendszeres gyakorlati használata.

A merülőkabint a Hszianjanghung-10 tudományos kutatóhajó szállította, amely szintén első útján járt mélytengeri területeken, és a tervek szerint június elejéig marad a térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.