SpaceX

Kritikus Falcon-9 start - videóval

A SpaceX rakétájának júniusi kudarca után most először próbálkoztak újabb indítással. Az Orbcomm 11 műholdja állt pályára, és sikerült az első fokozat visszanyerése is!

2015.12.22 10:00ma.hu

A Falcon-9 rakéta a floridai Cape Canaveral 40-es starthelyéről indult, magyar idő szerint december 22-én 2:29-kor (helyben még csak december 21-ét mutatott a naptár, és este fél 9 előtt 1 percet az óra). Az indítással kapcsolatban más "elsőségeket" is meg kell említeni, nem csupán azt, hogy a Dragon teherűrhajó (CRS-7) júniusi elvesztése után most első alkalommal állt újra szolgálatba a SpaceX magáncég hordozórakétája - írja az Űrvilág.hu. Egyrészt most mutatkozott be a Falcon-9 legújabb, megnövelt tolóerejű változata. Másrészt a rakéta kiürült első fokozatának visszahozatalát most először kísérelték meg szárazföldön - annak ellenére, hogy az eddigi, úszó tengeri platformot alkalmazó két próbálkozás egyike sem járt maradéktalan sikerrel.

Screenshot

A Falcon-9 rakéta mostani hasznos terhe az Orbcomm távközlési cég 11 új generációs (OG2) műholdja volt. Ezek alacsony (a felszín fölött 750 km-rel húzódó) Föld körüli pályákról adatátviteli szolgáltatást nyújtanak felhasználóiknak. A konstelláció előző hat tagja ugyancsak egy Falcon-9 rakétával indult, 2014. július 14-én. Azok közül időközben egy már tönkre is ment, így jelenleg csak öt üzemképes.

 Miután a műholdak önállósultak, a rakéta második fokozatát adó Merlin hajtóművet újra begyújtották. A kísérletnek az volt a célja, hogy ezúttal még „tét nélkül” kipróbálják azt a fajta manővert, amire később, például geostacionárius átmeneti pályára állítandó műholdak esetén majd szükség lesz.

A Falcon-9 mostani repülésének sikere kritikus volt a SpaceX számára, hiszen a baleset utáni fél éves kimaradás miatt feltorlódtak a megrendelései, ráadásul a rakéta új változatát is kipróbálták. Az első fokozatot alkotó kilenc Merlin-1D hajtómű tolóereje a korábbiakhoz képest mintegy 15%-kal nagyobb volt. Változtatásokat végeztek a második fokozat hajtóművén, a két fokozatot összekötő egységen és az elektronikán is. A kerozin hajtóanyagot és az elégetéséhez szükséges folyékony oxigént a megszokottnál alacsonyabb hőmérsékletre hűtötték, így sűrűségük nagyobb lett, több fért el belőlük a tartályokban. A változtatások nyomán a Falcon-9 rakéta hossza mintegy másfél méterrel, 70 m-esre nőtt, s ami fontosabb, teljesítménye nagyjából 30%-ot javult. Ezzel nagyobb tömegű távközlési holdakat is geostacionárius átmeneti pályára tud majd állítani, méghozzá úgy, hogy maradjon elegendő hajtóanyag az első fokozat irányított visszahozatalához.

A rakétán bevezetett újítások élesben való kipróbálása mellett folytatták a próbálkozást az első fokozat testének újra felhasználhatósága érdekében. A SpaceX egészen az indítás előtti napokig hivatalosan nem tette közzé, hogy milyen helyre szeretnének leszállni a visszatérő első fokozattal. A Cape Canaveral körüli, az indításokkor megszokottat is meghaladó forgalmi korlátozások alapján azonban sejteni lehetett, hogy ezúttal nem az Atlanti-óceánon úszó platformra, hanem a szárazföldre szeretnének visszatérni. A kísérletezésnek új csavart adott, hogy nemrég a Blue Origin cég New Shepard rakétája egy 100 km magasság fölé tett szuborbitális próbarepülést követően sikeresen végrehajtotta a függőleges helyzetben való, kontrollált leereszkedést. Igaz, hogy ők nem állítottak Föld körüli pályára semmit a kísérletük során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.