Kincs, ami nincs

Nincs nyoma a náci aranyvonatnak

Lengyel geológusok szerint nincs semmiféle nyoma az állítólagos náci aranyvonatnak az alsó-sziléziai Sowie(Bagoly)-hegységben.

2015.12.15 16:38MTI

A krakkói bányászati akadémia szakértői az elmúlt hónapban mágneses és gravitációs módszerekkel vizsgálták meg a helyszínt Lengyelország délnyugati részén.

A csapat vezetője, Janusz Madej kedden úgy nyilatkozott, az eredmények szerint elképzelhető, hogy egy alagutat rejt a terület, ám semmiféle vonat nincs benne.

Korábban két amatőr kincsvadász azt bizonygatta a walbrzychi hatóságoknak, hogy páncélozott náci vonatot találtak egy titkos járatban.

A hagyomány szerint a kérdéses vonat 1945-ben tűnt el, tele volt az akkori német városban, Breslauban, (ma Wroclaw) összerabolt kincsekkel. A vonat az alsó-sziléziai hegyvidéken fekvő Ksiaz vára közelében betért egy alagútba, ahonnan soha nem jött ki. Az alagutat később lezárták, és a helyet elfelejtették.

Walbrzych közelében a második világháború idején működött egy földalatti ipari létesítmény szerteágazó alagútrendszerrel, mivel a háború végső szakaszában végrehajtott heves bombázások miatt az ipari termékeket a föld alatt kellett raktározni.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.