Hálaadásra készülnek

Így készül az űrhajósok ünnepi étele - videó!

Ha valaha is vágyott az űrbe, nézze meg a videót, és rájön, mennyire jó, hogy föld van a talpunk alatt, és itt lehetünk ezen a csodálatos bolygón.

2015.11.26 15:08ma.hu

Az észak-amerikaiak nagyban készülnek a hálaadásra, az ünnepi ételeket órákig készítik, ám a Nemzetközi Űrállomáson kicsit más a helyzet. Ott is ünnepelnek, csak éppen a menü készül másként.

A NASA által közzétett videón jól látható, hogyan jut pulyka az asztronauták "tányérjába". Szó sincs sütésről, mindössze a szárított élelmiszert kell felvizezniük, majd meg kell várniuk, míg állagra is jó lesz.

Aztán csak fel kell vágni a vérkészítmények csomagolásához hasonló műanyag zacskót, és már is ott a finom ünnepi vacsora. Persze az amerikai űrhajós, Scott Kelly, aki már egy éve odafent van, és kollégája, Dr. Kjell Lindgren a pulyka mellett még további, a hálaadás klasszikus menüjét élvezheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.