Nekünk bezzeg nem jut Aurora Borealis

Az Északi Fény bevilágította Oroszország nagy részét - képek és videó!

Csodálatos fényárban úszott Oroszország Anyácska, olyan városokban is látni lehetett az Aurora Borealist, ahol azelőtt soha.

Nézze meg az elképesztő képeket >>> képgaléria

2015.10.10 18:01ma.hu
Instagram ig0r_ki

A közelmúlt napkitörése által generált geomágneses viharok teljes erővel dühöngnek, csodálatos látványt nyújtva a tőlünk kicsit északabbra lakóknak. A közösségi oldalakat elöntötték az orosz felhasználók képei és videói, amiken az éjszakai égboltot megvilágító zöld, lila és rózsaszín fények látatóak.

Az Aurora Borealis most nem csak az olyan városokban, mint Murmanszk vagy Norilszk voltak láthatóak, hanem például Jaroslavban és Kirovban is, ahol a jelenség egyáltalán nem megszokott. De a szépséges fényeket a szibériai Novoszibirszket is megvilágították. A csodából nem maradt ki a korábbi főváros, Szentpétervár sem, a hideg októberi éjszaka ellenére rengetegen pattantak biciklire, hogy a Finn-öbölben gyönyörködjenek a fényekben.

A napkitörés által a Földet elérő részecskék okozta meteorológiai jelenség gyakori látvány a Jeges-tengeren, de most a megszokottnál sokkal délebbre is érzékelhető. Az Aurora Borealis többnyire csak megvilágítja az éjszakai égboltot, de előfordul, hogy gyönyörű színeket és mintákat rajzol ki követve a Föld mágneses terének vonalai mentén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.