Valóban létrehozzák...?

Tényleg lesz Jurassic Park - Egy sejk építi fel Dubai-ban!

Dubaj emirátusban 2010-re 46 ezer négyzetméteres múzeumpark épül, amelynek lakói a legfejlettebb technológiával elkészített dinoszauruszok lesznek.

2008.01.13 11:08MTI

A "Restless Planet" (Nyugtalan bolygó) a City of Arabia nevű óriási, 20 négyzetkilométeres szórakoztató és kereskedelmi központ egyik része lesz. Mohamed bin Rasid al-Maktúm sejk egymilliárd dolláros befektetéssel biztosítani tudta, hogy a világ legjobb cégei, szakemberei valósítsák meg elképzelését.

A dinókat a Kokoro japán cég készíti, amely már legalább 500 interaktív robotállatot exportált a világ minden tájára. A park épületeit Ray Hole angol mérnök tervezi. Lesz közöttük egy 80 méter magas kupola, amelyben őskori erdei fák és növények másai kapnak helyet. Segít egy igazi dinó-szaktekintély, Jack Horner is, aki Spielberg-gel dolgozott együtt a Jurassic Park című filmben.

A londoni Természettudományi Múzeum ad tanácsokat ahhoz, hogy tudományos szempontból reális környezet jöjjön létre. A múzeum ezenkívül rendszeresen küld majd készleteiből különböző anyagokat, leleteket időszaki kiállításhoz. A parkot a szórakoztatás világszakértői, a Jack Rouse Associates emberei igazgatják majd.

A tervezők szerint a látogatóknak nagy élményekben lesz részük. A mintegy 100 hatalmas ősállatot úgy programozzák be, hogy mozgatni tudják a fejüket. A tirannoszaurusz például tekintetével követi az embereket, a brontoszaurusz meg is indul, ha vörös színt lát, élethű lesz a bőrük, sőt még a szaguk is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.