950 méterrel magasabbra

Megemelik a Nemzetközi Űrállomás repülési magasságát

A műveletet a komplexumhoz korábban csatlakozott Progressz M-28M teherűrhajó hajtóműveivel hajtják végre, ezáltal 950 méterrel magasabbra jut az űrállomás.

2015.09.07 09:32MTI
Fotó: NASA

A Nemzetközi Űrállomáson (ISS) jelenleg kilenc űrhajós tartózkodik - Gennagyij Padalka, Mihail Kornyijenko, Oleg Kononenko, Szergej Volkov orosz, valamint Scott Kelly, Kjell Lindgren amerikai, Kimija Jui japán, Andreas Mogensen dán és Ajdin Ambetov kazah asztronauta.

Ilyen nagy létszámú legénységre 2013 novembere óta nem volt példa. Az ISS jelenlegi parancsnoka Padalka, aki szeptember 12-én visszatér a Földre. Őt a tisztségben az amerikai Kelly váltja majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.