Zselyke lett a neve

Farkast láttak az aggteleki karszt térségében

Fiatal farkas kóborol az aggteleki karszt térségében, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) hétfőn közzétett felvételén egy fiatal nőstény látható.

2015.08.24 15:14MTI

A nőstény farkastól DNS-mintát is sikerült szerezni, így a továbbiakban beazonosítható példányról van szó. A farkast Zselykének nevezték el.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) honlapja arról számol be, hogy a kameracsapdák fotóinak és filmfelvételeinek segítségével, illetve a DNS minták azonosításával nyomon követhetővé válnak a hazánkban élő farkasok, képet alkothatnak a falkák összetételéről és a rokonsági viszonyokról is, valamint számos információval segíthetik a kutatómunkát, miközben a még mindig meglehetősen gyakori illegális kilövések elleni harcban is segítségre lehetnek. Magyarországon egyébként a farkas kilövése bűncselekmény, akár 8 év szabadságvesztés is kiszabható érte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.