Agyban nagy

Meglepően jól "muzsikál" a magyar agykutatás nemzetközi szinten

Jók a magyar kutatás eredményei Hangya Balázs agykutató szerint az Alzheimer-kór gyógyítására irányuló erőfeszítések kapcsán.

2015.08.09 19:51MTI

A betegség előfordulása idős korban már 25-30 százalék körüli, a diagnosztizálástól a beteg haláláig átlagosan 20-30 év telik el, így a betegség nagy terhet ró a betegre, családjára és a társadalomra egyaránt - mondta a szakember az M1 aktuális csatorna vasárnapi esti műsorában.

A betegség lefolyására az jellemző, hogy a sejteken belüli és kívüli elváltozások fehérjék felgyülemléséhez és sejtpusztuláshoz vezetnek. A kutatások egyik iránya azt célozza, hogy minél hamarabb felismerjék a veszélyt, akár már a betegség kialakulása előtt az erre való hajlamot, hiszen így nagyobb az esélye az eredményes terápiának - magyarázta Hangya Balázs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.