Cecil meghalt, de a többieken még segíthetnek

Egy amerikai házaspár 100 ezer dollárral támogatja az oxfordi oroszlánvédő programot

Egy dúsgazdag amerikai filantróp házaspár bőkezű ajánlatot tett az afrikai oroszlánok megmentésén fáradozó oxfordi kutatócsoport munkájának támogatására: 100 ezer dollár erejéig megduplázza a jövőbeni adományokat.

2015.07.31 21:04MTI

A kutatócsoport kísérte figyelemmel a közelmúltban egy amerikai fogorvos által orvul leterített híres zimbabwei oroszlán, Cecil életét. Az állat kilövése világszerte nagy felháborodást keltett, az oxfordi kutatók - az egyetem vadvédelmi csoportjának (WildCRU) tudósai - pedig arra kérték a megindult állatbarátokat, hogy felajánlásaikkal támogassák a rohamosan fogyatkozó oroszlánok megmentésével foglalkozó projektjüket.

A BBC New értesülése szerint eddig 300 ezer font folyt be az adományokból, amiből legalább másfél évre fedezni tudják a WildCRU-nak a zimbabwei Hwangei Nemzeti Parkban folyó vadvédelmi munkáját. A kutatócsoport 500 ezer font (218 millió forint) összegyűjtését tűzte ki célul.

Az Oxfordban végzett, és fémekkel foglalkozó befektetőként meggazdagodott Tom Kaplan és felesége - akiknek vagyona a Forbes szerint egymilliárd dollárra rúg - arra tett ígéretet, hogy a pénteken, londoni idő szerint délután 3 óra után tett felajánlások összegét megduplázza 100 ezer dollár (28 millió forint) összeghatárig, és ezzel segítik összegyűjteni a tervezett félmillió fontot.

"Meg kell ragadnunk ezt a pillanatot, amikor tehetünk valamit" - fogalmazott Kaplan, aki ismert állatvédő, ő az elnöke a Panthera elnevezésű, vadmacskákat védő alapítványnak. Hozzáfűzte: "A tragédiából annyi vigaszul szolgálhat, hogy Cecil halála sok oroszlán megmentéséhez vezethet".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.