Új változatot dobnak piacra

460 ezer forint egy humanoid robot

Új változatot dobnak piacra az emberi érzelmeket szimuláló japán humanoid robotokból. A főként háztartási és irodai kisegítőnek szánt termék első sorozata múlt hónapban egy percen belül kelt el.

2015.07.06 12:54MTI

A SoftBank japán telekommunikációs óriásvállalat által fejlesztett, Pepper névre hallgató robotok nem csupán felismerni képesek az érzelmeket, hanem attól függően, hogyan viselkednek velük az emberek, képesek saját érzelmeket szimulálva reagálni.

A 198 ezer jenért (mintegy 460 ezer forint) árult Pepper első ezer példányát, komoly piaci sikert aratva, kevesebb mint egy perc alatt elkapkodták június 20-án.

A vállalat most bejelentette, hogy internetes oldalán július 31-től újabb ezer példányt lehet megrendelni a robot következő változatából, amely egy felhő alapú számítástechnikai megoldás segítségével képes lesz adatokat megjegyezni és tárolni az emberi reakciókkal kapcsolatban.

A SoftBank tájékoztatása szerint tekintettel a nagy sikerre, minden hónapban ezer újabb példány várható a robotból. A termékhez mintegy 200 applikáció érhető el, köztük olyan is, amelynek segítségével Pepper angolt tud tanítani gyermekeknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.