Egyedülálló látványosság

Felavatták az ország legnagyobb madár röpdéjét a Veszprémi Állatkertben

A most átadott, 5000 négyzetméter alapterületű és 16 méter magas madár röpde egyedülálló látványosság Magyarországon.

2015.06.19 21:05MTI

A Veszprémi Állatkertben Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa pénteken felavatta az új madárröpdét, amely a legnagyobb ilyen építmény az országban.

Navracsics Tibor azt mondta: a Veszprémi Állatkert ismét bebizonyította, hogy méltó a további bizalomra.Felidézte, hogy bő másfél évvel ezelőtt, 2014 márciusában kezdődött meg az állatkert történetének eddigi legnagyobb, mintegy 1,2 milliárd forint értékű fejlesztése.

A fejlesztés során elefántparkot, látványkifutót, orrszarvúházat és -kifutót, a vizes élővilágot bemutató építményeket, valamint madárröpdét építettek.Navracsics Tibor kiemelte, hogy mindezeket pontosan, professzionálisan és igényesen kivitelezve hozták létre.

Az uniós biztos hangsúlyozta, hogy a Veszprémben most átadott, 5000 négyzetméter alapterületű és 16 méter magas madárröpde egyedülálló látványosság Magyarországon, hiszen az ország legnagyobb ilyen építménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.