On Stage

Tudomány a színpadon - Oktatási fesztivál Londonban

"Science on Stage" - címmel kezdődött szerdán oktatási fesztivál Londonban 25 ország, köztük Magyarország természettudományos tárgyakat oktató középiskolai tanárainak részvételével.

2015.06.17 20:49Pavlovic

A rendezvény annak a kétévente megrendezett fesztiválsorozatnak a része, amelyen fizikát, kémiát, matematikát, biológiát és számítástechnikát oktató tanárok mutatják be egymásnak innovatív tanítási módszereiket interaktív tudásvásár, szemináriumok és kísérletek, előadások keretében. Ez a legnagyobb ilyen jellegű európai tudományos oktatási fesztivál.

Az idei londoni fesztivál védnökségét Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatási biztosa és Julia Higgins professzor, a brit tudományos akadémia szerepét betöltő Royal Society tagja látja el.

A fesztiválsorozat következő, 2017-ben esedékes rendezvénye Magyarországon, Debrecenben lesz.

A londoni rendezvény mintegy négyszáz részvevőjének zöme európai, de Kanadából és az Egyesült Államokból is érkeztek tanárok.

Az egyes országok küldötteinek száma korlátozott - Magyarország például kilenc tanárt delegálhatott az idén -, és a részvevőket az egyes országok selejtezőkön válogatják ki.

A tavaly lezajlott magyar selejtező fővédnöke Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke volt.

Rendező országként Magyarország azonban jóval több, hozzávetőleg 70 középiskolai tanárt delegálhat a két év múlva esedékes debreceni fesztiválra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.