Reális lehetőség

Évtizedeken belül földöntúli élet nyomaira bukkanhatnak a tudósok

Reális lehetőség, hogy egy-két évtizeden belül Földön kívüli élet nyomaira bukkanjanak a tudósok.

2015.05.28 10:16MTI

Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára szerint reális lehetőséget világít meg az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) áprilisban megfogalmazott álláspontja, amely szerint néhány évtizeden belül élet nyomait azonosíthatják a tudósok a Földön kívül.

A csillagász az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában emlékeztetett: a Kepler űrtávcső adatai szerint sok milliárd Földhöz hasonló bolygó lehet a Tejútrendszerben, amelyek megfigyeléséhez, kutatásához azonban a jelenleg rendelkezésre álló műszerek komoly fejlesztésére van szükség.

Mizser Attila hozzátette azt is, a Naprendszeren belül szintén több helyszínről feltételezik a kutatók, hogy otthont adhat egyszerű életformáknak. Példaként említette a Jupiter legnagyobb holdját, a Ganümédészt, amelynek jégtakarója alatt egy hatalmas sós vizű óceán létére gyanakodnak a tudósok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.