Legújabb fejlesztés

Ilyen egy igazi orosz vízmelegítő: hatalmas, nehéz és hasadóanyaggal teli

Azért olyan érdekes ez, mert ilyen típusú blokkok fognak megépülni a paksi telephelyen is.

2015.05.21 14:02ma.hu
Rosszatom

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernhez tartozó Atomenergomas gépgyártó holding elkészítette a Belarusz projekt számára az első reaktortartályt - jelentette az Atomenerigiainfo.hu. A szükséges hegesztési feladatok kivitelezését követően elvégzett anyagvizsgálatok igazolták, hogy a hegesztési varratok minősége 100 százalékos, így a reaktortartály a garantált 60 éven keresztül állhat az energiatermelés szolgálatában.

A Belarusz projekt keretében két, egyenként 1200 MW villamos teljesítményű, orosz, 3+ generációs reaktor fog megépülni. Az első blokk építése 2013 novemberében, a második blokk építése 2014 áprilisában kezdődött meg. A két új blokk átadása a jelenlegi tervek szerint 2018-ban, illetve 2020-ban várható.

Mindez azért is érdekes, mert ilyen típusú blokkok fognak megépülni a paksi telephelyen is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.