Mint a Jurassic Parkban

Gyilkoló csótányt találtak

Tökéletes állapotban, borostyánba zárva találták meg egy 110 millió évvel ezelőtt kihalt csótányfaj egyik példányát Myanmarban.

2015.05.15 07:24MTI

A történelem előtti Manipulator modificaputis faj egyáltalán nem hasonlít a mai csótányokhoz, hiszen ellentétben leszármazottainak dögevő életmódjával, a tudósok szerint ez a jószág éjszaka vadászott a dinók tarkította erdőkben.

Noha meglehetősen kicsi (alig egy centiméter hosszú) ez a ragadozó csótány hosszú, szőrös lábakkal, erős mancsokkal és hosszú nyakon található, mozgatható fejjel rendelkezett, ráadásul még egy extra szempár büszke tulajdonosa is volt.

A Kréta korban a ragadozó csótányok kilenc családja élt a Földön, amikből mára csak az imádkozó sáskák maradtak fenn.

Forrás: Peter Vrsansky és Gunter Bechly


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.