Áder kezdeményezésére

Indul a klímaváltozás elleni összefogás magyar honlapja

Délben kezdi meg működését Áder János államfő kezdeményezésére az a honlap, amelyen keresztül a klímaváltozás elleni összefogást támogathatják a magyarok.

2015.05.07 10:16MTI

Áder János kedden jelentette be, hogy csatlakozik az Al Gore volt amerikai alelnök által indított kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzen az év végi, párizsi klímacsúcs előtt, ezzel ösztönözve a világ vezetőit a klímaváltozás elleni nemzetközi összefogás megteremtésére.

A köztársasági elnök akkor azt kérte, mindenki csatlakozzon a kezdeményezéshez a www.elobolygonk.hu oldalon. A honlapon a csatlakozók nevét, e-mail címét és irányítószámát kérik, de a magyar adatvédelmi szabályok betartása érdekében neveket, személyes adatokat nem küldenek át az amerikai félnek, mindössze - közjegyzői hitelesítést követően, rendszeres időközönként - a regisztrálók számát.

A www.elobolygonk.hu oldalon felhívás fogadja az oldalra látogatókat: "Közösen felemelve a hangunkat küldjük el egyértelmű üzenetünket a világ vezetőinek: haladéktalanul cselekedjenek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen." A honlap amerikai "anyaoldala" a www.liveearth.org.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.