Irány a Design Terminál

Szakmai előadások és workshop a 3D-s nyomtatásról

Szakmai előadások és workshop is várja az érdeklődőket a Budapest 3D Printing Days eseménysorozaton május 14. és 16. között a Design Terminál épületében és az Akvárium Klubban.

2015.05.03 00:30MTI

Harmadik alkalommal rendezi meg a Design Terminál a régió legnagyobb 3D nyomtatással foglalkozó fórumát - olvasható a Design Terminál MTI-hez eljutatott tájékoztatójában.

A budapesti Akvárium Klubban huszonöt cég mutatja be innovációit, valamint vezető nemzetközi szakértők tartanak szakmai előadásokat. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz felfedezni és kipróbálni a legújabb fejlesztésű 3D nyomtatókat és szoftvereket is.

Az eseményen mutatja be legújabb fejlesztését a magyar diákok által alapított DO3D, amely saját technológiájú 3D nyomtatójával már a nemzetközi piacot célozza meg. A vállalkozás idén a Design Terminál mentorprogramjába is felvételt nyert.

A Budapest 3D Printing Days a közép-európai térség egyik legjelentősebb rendezvénye a 3D nyomtatás területén. Célja, hogy összehozza a régió háromdimenziós nyomtatási piacának szereplőit, valamint, hogy megismertesse a nagyközönséggel is ezt a dinamikusan fejlődő technológiát.

A 3D nyomtatás piaca világszinten évi mintegy hárommilliárd dollárral nő. Az egyre olcsóbbá és hatékonyabbá váló technológia a következő évtizedben várhatóan egész iparágakat alakít át, a formatervezéstől a tömegtermelésig - írták a tájékoztatóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.