Felfedező tanulás

Magyar módszerrel fejlesztik a matematika oktatását

Újabb magyar siker: sorban állnak a pedagógusok a GEOMATECH-ért.

2015.04.28 14:36MTI

Hamarosan mindenki számára elérhető lesz, és az iskolákban is bevezetésre kerülhet a magyar GEOMATECH oktatási rendszer. A program az általános iskolától az érettségiig interaktívan, digitális eszközök segítségével oktatja a matematikát. A projektben eddig több mint 681 intézményből 1550-nél is több pedagógus vett részt, vizsgázott le és teszteli, használja a digitális módszertant.

Sikerélmény a matekban!

A projekt elsődleges célja, hogy a diákok megszeressék a matematikát, és az órákon aktívabbak, a tanulás során pedig motiváltabbak, kreatívabbak legyenek. Ennek érdekében 2015. szeptemberig – a GEOMATECH közoktatási projektjének keretében – országosan 2400 általános és középiskolai, matematikát és természettudományokat oktató pedagógust ingyenesen képeznek ki az új módszer használatára.
 
A GEOMATECH egyik legfőbb újdonsága az aktív, felfedező tanulás támogatás, a törvényszerűségek tapasztalatra épülő, interaktív felfedeztetése, a matematikai és természettudományos problémamegoldás gyakorlati támogatása” – méltatta a projektet Csépe Valéria akadémikus, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának elnöke.

Digitális matek!

A diákok körében már most is népszerű, GEOMATECH digitális tananyagok segítségével játszva tanulhatnak a diákok. A virtuális tankönyv egyesíti a geometriát, algebrát, táblázatkezelést, grafikus ábrázolást, statisztikát és az analízist. Interneten keresztül asztali gépen, tableten és a diákok legnagyobb örömére hamarosan telefonon is elérhetőek lesznek a feladatok, így akár hazafelé menet is elkészülhet a házi feladat. Eszköztárában a GEOMATECH a felhasználók kreativitására épít, ezért előnye, hogy bárki könnyedén készíthet új, egyedi feladatokat, feladatmegoldásokat is. A projektben készült tananyagok ezen a felületen folyamatosan növekvő számban elérhetőek.
 
A legfiatalabb nemzedéket ma már nehéz a hagyományos, statikus eszközökkel megfogni. Európai Uniós forrásból, 2,3 milliárd forintból az Új Széchenyi Terv keretében összesen 1800 digitális tananyag készül a GEOMATECH projekt keretében. A módszert hihetetlen érdeklődés kíséri, számos külföldi vendéget fogadtunk már Kínából, Izraelből, Nagy-Britanniából, akik most ismerkednek a projekttel, és közülük több érdeklődővel együttműködésre is léptünk”– hangsúlyozta Mészáros László, a BKF Kommunikációs Alapítvány kuratóriumának elnöke, a projekt menedzsere.
 
A projekt iránt érdeklődő tanárok ingyenes továbbképzéseken vehetnek részt, ahol megtanulják, hogyan alakíthatják tanítási gyakorlatukhoz vagy a diákok tanulási igényeihez a tananyagokat. Emellett lehetőségük lesz saját digitális tartalmaik megosztására, népszerűsítésére is. A szoftver segítségével a tanulási folyamatba a szülők is bekapcsolódhatnak, hiszen a programot otthon is elérhetik majd, így játékosan gyakorolhatnak gyermekükkel.  

A GEOMATECH Projekt a BKF Kommunikációs Alapítvány, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, valamint a GeoGebra Nonprofit Kft. együttműködésében valósul meg.                      
 
A projekt az Új Széchenyi Terv keretében
(TÁMOP 3.1.12-12/1-2013-0001) valósul meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.