A Föld napja

Megnyílt a Tudományfesztivál a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében

Interaktív foglalkozásokkal, kísérletekkel és környezettudatos fejlesztések bemutatóival várja az érdeklődőket a szerdán megnyitott V. Tudományfesztivál a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében, Budapesten.

2015.04.22 11:52MTI

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a megnyitón hangsúlyozta, hogy a környezetünkért viselt felelősség nem osztható fel vagy hárítható át másra, mindannyian tartozunk vele.

"A Föld nevű hajón nincsenek utasok, mindenki a legénységhez tartozik"- fogalmazott. A Múzeumkertet megtöltő gyermekcsoportokra utalva hozzátette: nem csupán a szél, a nap vagy a víz tekinthető megújuló energiaforrásnak, hanem a gyermeki elme kíváncsisága, kreativitása is.

A hagyományosan a Föld napjához kapcsolódó fesztivál szerdán és csütörtökön látogatható, a programok között esti fényfestés, kézműves foglalkozások, szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő játékok, valamint egy sűrített levegővel működő jármű bemutatása is szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.